Veelgestelde vragen

 
Heb je een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vind waar je naar op zoek bent.
 
 
 

Schaakopening Essenties legt de focus op 'begrijpen' in plaats van 'onthouden'. Uniek in onze aanpak is dat we allereerst de terugkerende patronen (strategische thema's) van de opening behandelen. In deze fase leer je begrijpen wanneer je zetten wel of juist niet moet spelen (het 'waarom'). Door eerst de strategische thema’s te bespreken wordt de tweede stap van onze aanpak een stuk gemakkelijker. Pas dan behandelen we de varianten (het ‘wat’). Onze stelling is: “Als je de strategische thema’s begrijpt, ga je de varianten beter onthouden”. 
Van elke opening zijn alle varianten gecontroleerd met de computer met behulp van de nieuwste Stockfish engine en is de meest actuele schaakliteratuur geraadpleegd.
Alle content is online benaderbaar. Het enige dat je nodig hebt is een computer, laptop, tablet of telefoon die internetverbinding heeft. In de vierde stap van onze aanpak bieden we modelpartijen in zowel .pdf formaat als .pgn formaat. Voor de mensen die geen schaaksoftware hebben, hebben we de oplossing bedacht om met de gratis schaaksoftware ‘ChessX’ (voor Windows, Mac OS en Linux) te werken dat met .pgn formaat werkt. Dat lichten we toe in onze handleiding die bij elke bestelde opening aanwezig is. Hierdoor is Schaakopening Essenties voor iedereen toegankelijk.
Nadat je een opening hebt besteld, zorg er dan eerst voor dat je bent ingelogd. Rechtsboven in je scherm kun je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Klik vervolgens in de navigatiebalk op 'Openingen' en klik vervolgens op bestelde opening. De content is nu te vinden onder de tabs Thema's, Varianten, Opgaven en Partijen. Zie screenshot.


Stel een vraag

 
Toch een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Een kopie wordt naar je eigen e-mailadres verstuurd.