Support

Veelgestelde vragen

Schaakopening Essenties heeft een video gemaakt die antwoorden geeft op vele vragen. Bekijk onderstaande video om de werking van de online leeromgeving toegelicht te krijgen.

Heb je alsnog een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vindt waar je naar op zoek bent.

Wat is de toegevoegde waarde van Schaakopening Essenties?

Schaakopening Essenties legt de focus op ‘begrijpen’ in plaats van ‘onthouden’. Uniek in onze aanpak is dat we allereerst de terugkerende patronen (strategische thema’s) van de opening behandelen. In deze fase leer je begrijpen wanneer je zetten wel of juist niet moet spelen (het ‘waarom’). Door eerst de strategische thema’s te bespreken wordt de tweede stap van onze aanpak een stuk gemakkelijker. Pas dan behandelen we de varianten (het ‘wat’). Onze stelling is: “Als je de strategische thema’s begrijpt, ga je de varianten beter onthouden”. 

Hoe betrouwbaar zijn de behandelde varianten van de aangeboden openingen?

Van elke opening zijn alle varianten gecontroleerd met de computer met behulp van de nieuwste Stockfish engine en is de meest actuele schaakliteratuur geraadpleegd.

Wat heb ik nodig om met Schaakopening Essenties aan de slag te gaan?

Al het openingsmateriaal is online benaderbaar. Het enige dat je nodig hebt is een computer, laptop, tablet of telefoon die internetverbinding heeft.

Stel een vraag

Toch een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.