Kunnen we je ergens mee helpen?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de online leeromgeving?

Bekijk onderstaande video om de werking van de online leeromgeving toegelicht te krijgen.

Wat heb ik nodig om met Schaakopening Essenties aan de slag te gaan?

Al het openingsmateriaal is online benaderbaar. Het enige dat je nodig hebt is een computer, laptop, tablet of telefoon die internetverbinding heeft.

Wat is de toegevoegde waarde van Schaakopening Essenties?

Schaakopening Essenties legt de focus op ‘begrijpen’ in plaats van ‘onthouden’. Uniek in onze aanpak is dat we allereerst de terugkerende patronen (strategische thema’s) van de opening behandelen. In deze fase leer je begrijpen wanneer je zetten wel of juist niet moet spelen (het ‘waarom’). Door eerst de strategische thema’s te bespreken wordt de tweede stap van onze aanpak een stuk gemakkelijker. Pas dan behandelen we de varianten (het ‘wat’). Onze stelling is: “Als je de strategische thema’s begrijpt, ga je de varianten beter onthouden”.

Hoe betrouwbaar zijn alle behandelde varianten?

Van elke opening zijn alle varianten gecontroleerd met de computer met behulp van de nieuwste Stockfish engine en is de meest actuele schaakliteratuur geraadpleegd.

Toch een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Je krijgt een bevestiging per e-mail van je ingezonden vraag.

Deze website is beschermd tegen spam met reCAPTCHA. Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5