Meer halen uit je schaakopeningen? Word Premium lid!

Sinds 2015 helpen we met Schaakopening Essenties duizenden schakers met het verbeteren van hun schaakopeningen. 

Als schaker is er ontzettend veel materiaal voor handen om schaakopeningen mee te leren. Denk bijvoorbeeld aan de vele openingsboeken die beschikbaar zijn, online apps, video’s via verschillende platformen en fysieke lessen van trainers. Elk met het doel om jou als schaker te helpen met het verbeteren van je opening studie. Het gaat niet alleen over de vraag hoe tot een goede keuze van de juiste openingen te komen, maar ook voer de vraag: hoe die goed te bestuderen?

Schaakopening Essenties - Martijn, Peter Rob de Roode
Oprichters Schaakopening Essenties.
V.l.n.r. Martijn, Peter en Rob de Roode

Alleen is dit niet zo eenvoudig

Wij zien dat een grote groep schakers bereid is in zich zelf te willen investeren om beter te worden. Dat doen ze door producten aan te schaffen waarmee schaakopeningen bestudeerd kunnen worden. Hoe frustrerend is het dan dat het niet leidt tot het gewenste resultaat? Hoe kan dat? Wij zien een aantal veel voorkomende problemen.

 • Openingsboeken zijn zo gedetailleerd waardoor het lastig is om de grote lijnen vast te houden. Daarnaast wordt er een grote aanslag gedaan op het geheugen omdat er veel onthouden moet worden.

 • Grootmeesters zijn goede schakers, maar leggen ze ook goed uit? Veel zetten zijn voor clubschakers niet vanzelfsprekend en het 'waarom' van soms simpele zetten wordt vaak niet goed uitgelegd.

 • Veel online video's worden in gebrekkig of onverstaanbaar Engels ingesproken.

 • Men wisselt van schaakopening omdat er slechte resultaten mee behaald worden.

 • Een openingsrepertoire is lastig samen te stellen, passend bij jouw stijl.

De oplossing: Schaakopening Essenties Premium

Schaakopening Essenties biedt het antwoord op bovengenoemde problemen voor clubschakers. Wij leggen het “waarom” uit, dit noemen wij thema’s. Vervolgens reiken we je alleen relevante leerstof aan, dit noemen wij varianten. Tot slot kun je jezelf toetsen middels opgaven en bieden we modelpartijen als naslagwerk. Alles wordt in goed verstaanbaar Nederlands uitgelegd door oud Nederlands jeugdkampioen en onderwijskundige Peter de Roode. Deze kenmerken boden we al aan sinds onze oprichting. Nu bieden we een nieuwe optie: Premium.

Premium: de mogelijkheid om alle openingen te bekijken!

Met Premium ben je flexibel en up to date. Flexibel omdat je elke opening kunt bekijken en kunt uitproberen. Hiermee kun je uitzoeken welke opening bij jou en je schaakstijl past. Up to date omdat we bestaande openingen na enkele jaren opnieuw controleren met hoogwaardige engines. We nemen nieuwe video’s op van varianten die verbeterd kunnen worden. Zo blijf je altijd met wind mee uit de opening komen!

Schaakopening Essenties Premium biedt je de mogelijkheid om een goede indruk te krijgen van de vele verschillende openingen die er zijn. Om vervolgens te helpen de juiste keuze te maken. In combinatie met onze aanpak biedt Premium een goede basis om met wind mee uit de opening te komen. Doe je mee?

Review Anton Visser

Fantastisch concept

5/5
"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Als je technische hulp nodig hebt, is het ook fijn dat de support snel, adequaat en in het Nederlandse is. Ik beveel het iedereen aan!"
Anton Visser

Gratis account

Gratis
 • Alles uitgelegd in het Nederlands, door oud Nederlands kampioen en onderwijskundige
 • (Model)partijen geanalyseerd via video (vlog)
 • Van elke opening thema 1 en 2 beschikbaar
 • Vervolg thema's, varianten, opgaven en partijen zijn niet beschikbaar
 • Geen updates
 • Geen toegang tot live sessies
  .
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5