Over ons

Peter de Roode 
Als onderwijskundige ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de vraag hoe je schakers naar een hoger niveau weet te krijgen. Mijn doctoraalscriptie wijdde ik aan het schaken en deed ik onderzoek naar de combinatie van de Russische leerpsychologie en schaaktraining. Op mijn 16 was ik jeugdkampioen van Nederland. Na voor verschillende clubs gespeeld te hebben, kom ik nu uit voor Schaakclub Santpoort. Als zelfstandig organisatieadviseur èn gepassioneerd schaker zie ik dat er op het gebied van schaaktraining nog veel te winnen is voor de gemiddelde club- en schoolschaker. Vandaar dat ik met mijn twee zonen Rob en Martijn het bedrijf Schaakopening Essenties oprichtte.

Schaakopening Essenties - Peter de Roode
Peter de Roode

Rob de Roode 
Vanaf mijn vijfde jaar het schaken geleerd van m’n vader Peter en heb ik dat sindsdien niet meer losgelaten. Naast het beoefenen van het schaakspel zet ik mij ook in als voorzitter van Schaakclub Santpoort. Vanaf mijn 15e jaar heb ik als gecertificeerd KNSB trainer en zowel jeugd als senioren op schaakclubs en scholen lesgegeven. Het is mijn passie om mensen te enthousiasmeren met het overdragen van kennis gecombineerd met technologie. Als ICT consultant neem ik samen met mijn broer Martijn de website onder handen. Hierbij vinden we het belangrijk dat deze overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en bovenal informatief is.

Schaakopening Essenties - Rob de Roode
Rob de Roode

Martijn de Roode 
Samen met mijn broer Rob het schaken van onze vader geleerd en heb sindsdien veel schaakpartijen gespeeld, zowel recreatief als op internationale toernooien. Niet alleen het schaakspel zelf boeit mij, ook de wereld er om heen. Zo heb ik als gecertificeerd KNSB trainer lesgegeven aan clubgenoten en basisscholieren, diverse schaaktoernooien mede georganiseerd en ben ik penningmeester bij Schaakclub Santpoort. Als financieel consultant in het dagelijks leven zet ik mijn passie voor cijfers en technologie in voor Schaakopening Essenties. Enerzijds voor het onderhouden van de financiën en anderzijds voor het onderhouden van de website.

Schaakopening Essenties - Martijn de Roode
Martijn de Roode