Versnelde Draak

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Versnelde draak

Inhoud Versnelde Draak

Introductie Versnelde Draak

De Versnelde Draak is een variant van het Siciliaans voor zwartspelers tegen 1.e4. De beginzetten zijn: 1. e4 c5 2. Pf3 Pc6 (of eerst 2…g6) 3. d4 cd4: 4. Pd4: g6 (of nu pas 4. …Pc6). Het voordeel van de Versnelde Draak is dat het niet alleen uit een 1.e4 opening kan ontstaan maar dat er ook uit allerlei openingen via een zetverwisseling. Bijvoorbeeld uit het Konings Indisch, geweigerde Wolga gambiet, Ben Oni of het Engels. Doorgaans is de Versnelde Draak van het Siciliaans een zeer positionele opening maar tegelijkertijd bevat het een grote hoeveelheid tactische wendingen en trucs. Zwartspelers die dit vaak spelen zijn: Duda, Guseinov, Mamedov en Jones.

Kenmerken Versnelde Draak

Een zeer onderschatte opening
Oude dogma’s waren dat wanneer wit c4 en e4 kon spelen (Maroczy) hij dan vanzelf beter stond. Computerprogramma’s versterken deze dogma’s omdat ze vooral naar het ruimtevoordeel kijken dat wit heeft

Geen geforceerde zettenreeksen
Het vermijdt de lange zettenreeksen zoals kenmerkend is voor de Joegoslavische aanval in de Drakenvariant. Deze opening gaat over ‘begrijpen’. Op een bepaald moment staan alle stukken stukken optimaal, beter kunnen ze niet neergezet worden. Dan komt het er op aan om de plannen te kennen en te begrijpen die deze opening rijk is. In de Versnelde Draak zitten veel ‘verborgen resources’

Goede kansen op tegenaanval en tegenspel
Tegelijkertijd heeft zwart uitstekende mogelijkheden om het initiatief te nemen en tegenkansen te creëren, zowel in de opbouw met c4 (Maroczy ) als zonder c4.

Veel valstrikken
De opening kent een enorme hoeveelheid valstrikken waar wit in kan trappen. Wit zal zijn huiswerk goed moeten kennen.

Geschikt voor positiespelers èn voor tactici
De Versnelde Draak is zowel geschikt voor positionele spelers als ook voor scherpe tactici. Dat komt door het veelzijdige karakter van de opening.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5