Trompovsky

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Trompovsky

Inhoud Trompovsky

Introductie Trompovsky

De Trompovsky (of Trompowsky) is een kleine en afgebakende opening voor de witspeler na 1. d4 Pf6 2.Lg5. Wit vermijdt alle klassieke openingen zoals: Damegambiet, Konings Indisch, Grünfeld of Wolga. Voorheen was de Trompowsky weggelegd voor witspelers die geen theorie kenden of wilden spelen, inmiddels bestuderen ook theoretici deze opening omdat het onder invloed van de moderne engines weer veel nieuwe speel mogelijkheden biedt. Het is daarom niet voor niets dat spelers als Carlsen (notabene in het WK van 2016 tegen Karjakin), Caruana, Mamedyarov, Jeffrey Xiong deze opening spelen. Voor clubschakers is de kans groot dat de tegenstander geen (goed) repertoire heeft tegen de Trompovsky waardoor de kans vergroot wordt om met wind mee uit de opening te komen.

Kenmerken Trompovsky opening

Een universele opening
Net zoals de London is de Trompovsky een universele opening. Het kan bijna tegen alle zwarte zetten gespeeld worden en is vooral gericht tegen 1…Pf6. 

Geen lange zetten reeksen 
De Trompovsky opening kenmerkt zich doordat het zeer veel theorie achter zich laat. Zoals vermeld: alle grote systemen hoeven niet bestudeerd te worden. Daarnaast kost de opening veel minder om te bestuderen. 

Goede combinatie met de London en de Torre
Wanneer je deze opening hebt bestudeerd, zal je opgevallen zijn dat het vaak over de Torre gaat en over de London. Een klein bewaard geheim is dat er veel overgangen, zetverwisselingen zijn en structuren die aan beide andere openingen herinneren. Doordat we in een van de Strategische Thema’s daar aandacht aan schenken, worden die overeenkomsten helder.

Creativiteit
Dit is een van de openingen die niet zo uitgebreid bestudeerd is als het Nimzo Indisch of het Slavisch. Dat biedt ruimte voor eigen inbreng. Je hoeft niet alleen relatief weinig te onthouden, de Trompovsky opening biedt namelijk ook voldoende mogelijkheden om eigen wegen te bewandelen.

Zeer geschikt als extra repertoire
Inmiddels is online schaak ingeburgerd. Wie een nieuw repertoire wil inoefenen kan dat goed doen met de Trompovsky. Je kunt snel dit repertoire je eigen maken en op het internet tot volkomen andere standen komen die tot nieuwe inzichten kunnen leiden.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5