Torre

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Torre

Inhoud Torre

Introductie Torre

De Torre is een opening met wit die ontstaat na de zettenreeks: 1. d4 Pf6 2. Pf3 e6/g6/d5 3. Lg5. De Torre opening is een zeer klein en afgebakend repertoire en daarom zeer aantrekkelijk voor die spelers die niet veel tijd willen besteden aan het leren van openingen. Opmerkelijk genoeg kent deze opening een grote hoeveelheid trucs en valstrikken. De Torre wordt veel gespeeld door GM’s zoals: Carlsen, Dubov, So en Kamsky maar ook destijds door Aljechin, Bogoljubow en Spassky.

Kenmerken Torre opening

Klein openingsrepertoire
De Torre opening kost niet veel tijd om te bestuderen. De opbouw is in de eerste zetten veelal hetzelfde, maar afhankelijk van de opbouw van de zwartspeler kun je één van de besproken strategische thema’s kiezen. Hierdoor krijg je voldoende houvast om de overgang naar het middenspel te maken.

Gezonde opening
De pionstructuur (c3, d4, e3) van de Torre opening is zeer solide en met de zwartveldige loper van wit (Lg5) buiten de pionketen, geef je de zwartspeler weinig aanknopingspunten.

Verraderlijke valstrikken
Een opening waarbij de zwartspeler al op de 4e zet een ernstige fout kan maken, geeft aan dat deze opening vol venijn zit. De opening kent diverse pionoffers die voor de zwartspeler zeer gevaarlijk zijn om op in te gaan.

Met wit en zwart speelbaar
Wie de Torre met wit beheerst kan deze opening ook met zwart spelen bij 1. Pf3. De zwartspeler kan de Torre opbouw innemen door de volgende zettenreeks: 1. Pf3 Pf6 2. g3 d5 3. Lg2 c6 4. 0-0 Lg4.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5