Torre

Off
Niet gecategoriseerd
Schaakopening Essenties
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 15,-
Bestel of Login

Introductie Torre

De Torre is een openingsrepertoire met wit dat begint met 1. d4. Het kenmerkt zich door de zetten: 1. d4 Pf6 2. Pf3 e6/g6/d5 3. Lg5.

Kenmerken Torre

  • Klein openingsrepertoire: de Torre kost niet veel tijd om te bestuderen. De opbouw is in de eerste zetten veelal hetzelfde, maar afhankelijk van de opbouw van de zwartspeler kun je één van de besproken strategische thema’s kiezen. Hierdoor krijg je voldoende houvast om de overgang naar het middenspel te maken.
  • Gezonde opening: de pionstructuur (c3, d4, e3) van de Torre is zeer solide en met de zwartveldige loper van wit (Lg5) buiten de pionketen, geef je de zwartspeler weinig aanknopingspunten.
  • Verraderlijke valstrikken: een opening waarbij de zwartspeler al op de 4e zet een ernstige fout kan maken, geeft aan dat deze opening vol venijn zit. De opening kent diverse pionoffers die voor de zwartspeler zeer gevaarlijk zijn om op in te gaan.
  • Met wit en zwart speelbaar: wie de Torre met wit beheerst kan deze opening ook met zwart spelen bij 1. Pf3. De zwartspeler kan de Torre opbouw innemen door de volgende zettenreeks: 1. Pf3 Pf6 2. g3 d5 3. Lg2 c6 4. 0-0 Lg4.

Admin de Roode

Comments are closed.