### Test Philidor

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 100,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Philidor

Inhoud ### Test Philidor

Introductie

Dit wit repertoire is gebaseerd op de zet 1.Pf3 en vaak -niet altijd- daarop volgend 2. g3. Het is in meerdere opzichten een ‘slim’ repertoire. Ten eerste omdat het de grote en populaire openingen vermijdt zoals het Siciliaans, Spaans, de Wolga, het Nimzo Indisch en het Damegambiet. Daarnaast blijkt dat veel clubschakers geen (goed) repertoire hebben tegen 1.Pf3 met zwart hetgeen in het voordeel is van de witspeler.  
De zet 1.Pf3 heeft iets ondoorgrondelijks omdat het veel overgangen mogelijk maakt naar andere openingen.

Kenmerken Pf3 systemen in de voorhand

De opening kent veel systemen die met verwisselde kleuren (‘in de voorhand’) worden gespeeld maar waarin wit nu een tempo meer heeft
Degelijke systemen voor zwart tegen dit wit-repertoire zijn: 1.Pf3 d5  2.g3 c6  3.Lg2 Pf6  4. 0-0 en nu 4…Lg4 of 4…Lf5. Het eerste systeem is in feite een Torre met verwisselde kleuren en het tweede systeem de populaire Londen-variant. Ook zullen we o.a. te maken gaan krijgen met een Grünfeld met verwisselde kleuren. In alle gevallen met een tempo meer.  

De opening legt een goede basis voor de 1 e4-speler om zijn repertoire uit te breiden
Witspelers die 1.e4 in hun repertoire hebben, kunnen m.b.v. dit 1.Pf3 repertoire tegen het Frans 1.e4 e6 goed 2.d3 spelen en tegen het Siciliaans met 2. …e6 3. d3 (dus 1.e4 c5  2.Pf3 e6 3. d3 gevolgd door een opbouw met g3). Konings Indisch in de voorhand is een thema dat uitgebreid behandeld zal worden.  

De opening biedt 1. d4-spelers interessante mogelijkheden om bepaalde openingen of varianten te vermijden dan wel af te dwingen
Witspelers die 1.d4 f5 (Hollands) vervelend vinden kunnen door te switchen naar het 1.Pf3-repertoire nu reageren na 1…f5  2. d3! Een variant die meerdere malen door Carlsen is gespeeld en vandaag de dag nog steeds ‘een pain in the ass’  is voor de zwartspelers. Een andere optie die dit repertoire biedt voor de 1.d4 speler is de bestrijding van de Tschigorin: 1.d4 d5 2.c4 Pc6!? namelijk 1.Pf3 d5  2.g3 Pc6  3.g3.  

Het 1. Pf3 repertoire vereist niet het bijhouden van actuele openingstheorie
Spelers die geen zin en/of tijd hebben om de laatste stand van zaken bij te houden m.b.t. openingstheorie, zitten goed bij 1.Pf3. Dit in tegenstelling tot de 1.e4 of 1.d4 speler die zichzelf telkenmale op de hoogte moet houden van de laatste ontwikkelingen.  

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 100,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5