Open-spelen Spaans-Schots

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Open-spelen Spaans-Schots

Inhoud Open-spelen Spaans-Schots

.
Ontvang €5 bundelkorting door Open-spelen Italiaans e.a. + Open-spelen Spaans-Schots samen te bestellen! De korting wordt automatisch toegepast.
.

Introductie Open-spelen Spaans-Schots

De Open Spelen worden gekenmerkt door de zetten 1.e4 e5. Het is de opening waarmee elke beginner start en die elke wereldkampioen op zijn repertoire heeft staan. Na de eerste zet heeft de witspeler een behoorlijke keuze aan mogelijkheden. In de tijd van Paul Morphy (1837-1884) was het heel gebruikelijk om 1.e4 e5 met 2.f4 te beantwoorden. Het zogenaamde Koningsgambiet. Het leverde spectaculaire partijen op. Maar de zwartspelers namen de offers van de gambieten toen bijna altijd aan. Inmiddels is het schaakspel behoorlijk doorontwikkeld en mede dankzij engines zijn praktisch alle gambieten tegen 1…e5 ongevaarlijk. Na de verschillende gambieten werd het Spaans de belangrijkste bestrijder van 1…e5. Maar ook het Schots en het Italiaans zijn erg populair op clubschaakniveau.  

Kenmerken Open-spelen Spaans-Schots

Zeer solide en betrouwbare opening.  
Dat betekent in de praktijk dat een voorbereiding van je tegenstander op basis van een leuk of scherp variantje niet zo kansrijk is.

Geschikt voor de beginnende en minder ervaren schaker
Ten tweede bieden de Open Spelen beginnende en minder ervaren schakers een zeer compact repertoire dat grotendeels gebaseerd is positiespel. 

Uitbreiden positiespel voor ervaren spelers
Een derde kenmerk is dat het ervaren spelers de mogelijkheid biedt om hun repertoire uit te breiden en hun positiespel verder uit te breiden. Het is niet voor niets dat alle wereldkampioenen de Open Spelen op hun repertoire hadden staan.  

Veel voorbeeldpartijen
Van diverse topschakers zijn de nodige voorbeeldpartijen die de moeite waard zijn van het bestuderen en kunnen zo bijdragen aan het verbeteren van je schaakniveau.   

Het Spaans
De opening is altijd número 1 geweest in de wereld van GM’s. Ook sterke clubschakers en wat oudere spelers bedienen zich nog steeds van het Spaans. De opening kent veel patronen en vele varianten.  

Het Schots
Deze opening gaat over zetvolgordes: de grote uitdaging voor zwart gaat worden, om in de Mieses variant (3.d4 ed4: 4.Pd4: Pf6 5.Pc6: bc6: 6.e5) uit de vele mogelijkheden de juiste zet te kiezen. Het gaat hier net zoals bij het Italiaans om het ‘aanvoelen’ van de stand en iets minder om geforceerde zettenreeksen. Hoewel het Schots die wel degelijk kent!  

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5