Open-spelen Italiaans e.a.

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Open-spelen Italiaans

Inhoud Open-spelen Italiaans e.a.

.
Ontvang €5 bundelkorting door Open-spelen Italiaans e.a. + Open-spelen Spaans-Schots samen te bestellen! De korting wordt automatisch toegepast.
.

Introductie Open-spelen Italiaans, Koningsgambiet e.a.

De Open Spelen worden gekenmerkt door de zetten 1.e4 e5 waarbij het Spaans erg populair is. Maar het Spaans raakte zijn populariteit enigszins kwijt door het Berlijns (1. e4 e5 2.Pf3 Pc6 3. Lb5 Pf6). Daarom zochten grootmeesters andere wegen om 1.e4 e5 te bestrijden en kwamen vooral uit bij het Italiaans. (1. e4 e5 2.Pf3 Pc6 3. Lc4) met name vervolgden de witspelers met d3 en c3 en speelden in feite een Spaans met d3, fraai aangeduid als Giuoco Piano. Veel clubschakers namen deze suggestie over en zo zagen we de populariteit stijgen van het Italiaans. Het Spaans behandelen we in het volgende deel over de Open Spelen waarin ook het Schots (1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.d4 ed4: 4. Pd4:) aan de orde komt.

Kenmerken Open-spelen Italiaans, Koningsgambiet e.a.

Solide en betrouwbare opening
Dat betekent in de praktijk dat een voorbereiding van je tegenstander op basis van een leuk of scherp variantje niet zo kansrijk is.

Compact repertoire
Voor zowel beginnende en minder ervaren schakers een zeer compact repertoire dat grotendeels gebaseerd is positiespel.

Positiespel uitbreiden voor ervaren spelers
Mogelijkheid voor ervaren spelers hun repertoire uit te breiden en hun positiespel verder uit te breiden. Het is niet voor niets dat alle wereldkampioenen de Open Spelen op hun repertoire hadden staan.

Veel voorbeeldpartijen beschikbaar
Veel topschakers hebben de Open spelen Italiaans gespeeldd en zijn de moeite waard van het bestuderen en kunnen zo bijdragen aan het verbeteren van je schaakniveau. 

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5