Konings Indisch 6.Ld3

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Konings Indisch 6.Ld3

Inhoud Konings Indisch 6.Ld3

Introductie Konings Indisch 6. Ld3

Dit repertoire is bedoeld voor de witspelers die 1.d4 of 1.c4 spelen en op zoek zijn naar een variant tegen het Konings Indisch. Het Konings Indisch (1.d4 Pf6 2.c4 g6 3.Pc3 Lg7 4.e4 d6) kent talloze bestrijdingssystemen. Zo zijn er systemen die de tand des tijds hebben doorstaan, zoals: de Klassieke bestrijding met Pf3 en Le2, de Samisch (5.f3), de Petrosian ( 5.Le2 e5 6.d5), de Awerbach (5.Le2 en 6.Lg5) en de opbouw met g3. Daarnaast zijn er systemen die zeer modegevoelig zijn zoals de Makogonov (5.Pf3 en 6.h3), de Karpov variant (5.h3 en 6.Le3), en de zeer populaire ‘Verkorte Awerbach: 5.Le2 en 6.Le3 en de varianten met een snel h4. Al deze moderne varianten worden gekenmerkt door nieuwe inzichten ingebracht door de huidige engines.  
De variant 6.Ld3 benut de inzichten van de oudere bestrijdingsvarianten maar heeft tegelijkertijd een eigen profiel.  

Kenmerken Konings Indisch 6. Ld3 opening

Een volledig onbekende variant
De zet 6. Ld3 zal nauwelijks bekend zijn bij Konings Indisch spelers. En dat is begrijpelijk, de meeste repertoire boeken voor zwart behandelen deze zet niet of nauwelijks. Daarmee is het verrassingseffect heel groot.

Weinig theorie
Deze bestrijding van het Konings Indisch is onbekend en kent daardoor relatief weinig theorie. De variant vraagt geen zettenreekskennis en uit het hoofd te leren varianten.  De materie is zeer compact en vergt veel minder studietijd dan andere bestrijdingssystemen.

Gebaseerd op de kracht van de Loper op de diagonaal b1-h7
In het Konings Indisch zal zwart vroeg of laat met …f5 komen en na ef5: gf5: dreigt dan …e4. Wit zet zijn Loper op c2 en het blijkt dat die Loper niet alleen druk uitoefent op de pion op f5, maar ook in een aantal gevallen geactiveerd kan worden door de zet g4!

Spel op twee vleugels
De zet 6.Ld3 kent plannen die zowel op de Damevleugel gericht zijnvaak in de vorm van a3 en b4als ook op de Koningsvleugel vaak voorafgegaan door de zet Kh1! en vervolgens g4. De variant is een goede mixture van positiespel en tactiek.

Verwantschap met andere grote bestrijdingssystemen van het Konings Indisch, zoals de Awerbach, de Sämisch en de Petrosian
Zeer opmerkelijk is dat er grote overeenkomsten zijn met bepaalde patronen van de Awerbach, de Sämisch en de Petrosian . Belangrijke inzichten worden benut van deze varianten zonder dat dat ze volledig bestudeerd hoeven te worden.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5