Frans

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Frans

Inhoud Frans

Introductie Frans

Het Frans is zowel een solide als een dynamische opening. Het is een volledig afgebakend openingsrepertoire tegen 1.e4. Zwart staat wit toe ruimte te pakken in het centrum, waarna zwart vervolgens start met zijn tegenspel. Het Frans is geschikt voor allerlei type spelers: positionele en aanvallende. Het wordt door zowel de wereldtop gespeeld maar is tevens geschikt voor clubschakers.
De aantrekkelijkheid van het Frans is de afbakening van het gehele repertoire: de opening kent drie grote systemen: 3.Pc3 (de klassieke zet), 3.Pd2 (de Tarrasch) en 3.e5 (de doorschuifvariant). 
Bekende spelers die het Frans in hun repertoire hebben of hadden, zijn Magnus Carlsen (zijn repertoire volgen we voor een groot gedeelte!), Nepomniachtchi, Morozevich, Short, Gurevich, Vitiugov en Timman. 

Kenmerken Franse opening

Geschikt voor elke type speler
Hoge of lage rating, aanvallend of positioneel spelend. Iedereen kan het Frans zich eigen maken.

Goed te leren concepten
Breekzetten van pionnen (…c5 en …f6), het in het spel brengen van de Loper op c8, het sluiten of het openen van het centrum (…c4 versus cd4: of …fe5: versus …f5) de opstelling van goede en slechte stukken

Meer strategisch dan tactisch
Dit komt door de gesloten structuur die het Frans kent. Hoewel de tactiek ondersteunend is om de strategie goed door te voeren. 

Weinig geforceerde en lange zettenreeksen
In tegenstelling tot veel Siciliaanse openingen. De varianten die zijn geselecteerd door Schaakopening Essenties zijn niet zo gevoelig voor computer-bevindingen.

Erg flexibel
voor de zwartspeler die 1.d4 met 1…e6 wil beantwoorden. Bijvoorbeeld voor hen die Hollands spelen maar geen zin hebben in allerlei afwijkende systemen na 1.d4 f5 zoals 2. e4 of 2.Lg5 of zij die 1.d4 e6 2.c4 Lb4+ willen spelen, of 1.d4 e6 2.c4 b6!?

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5