Engels

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Engels

Inhoud Engels

Introductie Engelse opening

Het Engels is een opening voor zwart na 1. c4 e5. Daarna splitsen de wegen zich. op 2. g3 spelen we 2.. c6 3. d4 e4. En op 2. Pc3 spelen we 2..Lb4. Om na 3. Pd5 Le7!? te spelen. De Engelse opening geeft je een volledig repertoire tegen 1.c4 e5. Een belangrijk kenmerk van deze speelwijze is de enorme dynamiek: allerlei pionoffers zijn aan de orde waardoor je met zwart de kans krijgt het initiatief te nemen en op aanval te spelen. Het Engels in deze vorm is relatief vrij laat ontdekt en wordt gespeeld door GM’s als: Giri, Navara, Caruana en Mamedyarov.

Kenmerken Engels

Dynamische ontwikkeling van de stukken, zwart verkrijgt actief stukkenspel
Zwart bouwt in de Engelse opening in een aantal gevallen een breed centrum op aan de hand van de pionketen e4, d5 en c6. De ruimte die zwart verovert biedt hem voldoende mogelijkheden zijn stukken goed neer te zetten. In andere gevallen geeft zwart het loperpaar op en creëert actief stukkenspel voor zijn overige stukken.

Diverse pionoffers (e-, d- en b-pion) die wit behoorlijk uit zijn evenwicht kunnen brengen
Doordat zwart een breed centrum opbouwt in het Engels, krijgt wit de tijd om druk uit te oefenen op de zwarte stand. Om die druk goed op te kunnen vangen, dient zwart dynamisch te spelen en niet te schromen om een pion te offeren. Dat kan er toe leiden dat zwart het initiatief neemt op een van beide vleugels. Wie bekend is met de verschillende type pionoffers kan zijn tegenstander vanuit de Engelse opening onder druk zetten.

Een gezonde en begrijpelijke opening
Deze vorm van het Engels is een opening die geen groot beroep doet op je geheugen en geen lange zettenreeksen uit het hoofd leren vereist, maar het accent legt op ‘begrijpen’. Wat van belang is dat je de essenties van de pionstructuren begrijpt en aan de hand daarvan de strategische plannen begrijpt.

De opening heeft niet de belangstelling van de schaakelite waardoor je niet veel ontwikkelingen hoeft bij te houden
De variant 1. c4 e5  2. Pc3 Lb4  3. Pd5 Le7!? Is veel minder bekend dan de zet 3…Lc5 die veel gespeeld wordt onder 2700+ spelers. De variant 1. c4 e5  2. g3 c6  3. d4 e4 wordt ook op topniveau weinig gespeeld hetgeen voordelig kan zijn omdat dit openingsrepertoire aan de aandacht van de witspeler kan ontsnappen.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5