Slavisch (Chebanenko)

Off
Niet gecategoriseerd
Schaakopening Essenties
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 15,-
Bestel of Login

Introductie

De Chebanenko is een variant van het Slavisch en is een openingsrepertoire met zwart op 1. d4. Het kenmerkt zich door de zetten: 1. d4 d5 2. c4 c6 3. Pf3/Pc3 Pf6 4. e3 a6.

Kenmerken Slavisch (Chebanenko)

  • Gezonde opening: kan niet weerlegd worden door computeranalyses en wordt om die reden gespeeld door vele grootmeesters zoals Kasparov, Giri, Kamsky, Mamedyarov en Bacrot. Lange zettenreeksen die je moet onthouden zijn niet aan de orde mede vanwege het gesloten karakter van de opening.
  • Minder bekend bij witspelers: de meeste witspelers besteden het meeste tijd aan het bestuderen van openingen zoals Konings Indisch, Grünfeld Indisch en Nimzo Indisch. Dit kan inhouden dat wit meer tijd besteedt in de opening en poogt een eigen opbouw te bedenken van achter het bord hetgeen zwart kansen biedt.
  • Veelzijdige opening: jij hebt de keuze om het strategische thema dat bij jou past te selecteren. In het ene geval kun je kiezen voor een zeer solide opbouw, in het andere geval voor een dynamische opstelling. De Chebanenko biedt dus voor zowel aanvallende als positionele schakers een aantrekkelijke repertoire.

Admin de Roode

Comments are closed.