Caro Kann

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Caro Kann

Inhoud Caro Kann

Introductie Caro Kann

Deze variant tegen de Caro Kann is voor witspelers die met 1.e4 openen en zich afvragen wat een goede keuze is om tegen 1. e4 c6 te spelen. We kiezen de Panov variant die zich kenmerkt door de zetten: 1. e4 c6 2. d4 d5 3. ed5: cd5: 4. Pc3. Zwart heeft verschillende systemen om de Panov te bestrijden die alle behandeld zullen worden. In de meeste gevallen speelt wit met een geïsoleerde pion op d4. In ruil daarvoor krijgt hij actief stukkenspel. Wit krijgt in de meeste gevallen een langdurig initiatief, zwart vaak druk tegen pion d4. De Panov variant van de Caro Kann wordt o.a. gespeeld door: Jorden van Foreest, Rapport, Warmerdam, Giri, Xiong en Sevian.

Kenmerken Caro Kann

Wit heeft tegen het systeem …e6 en …Le7 goede aanvalskansen
Hoewel dit systeem voor zwart heel degelijk is, is het wit die een langdurig initiatief behoudt. Wit combineert aanvalskansen op de koningsvleugel met mogelijkheden voor een doorbraak door middel van d4-d5.

Wit heeft tegen het systeem …e6 en …Lb4 een gevaarlijk initiatief
Van wit wordt in deze Panov variant van het Caro Kann verwacht dat hij zijn huiswerk goed kent en bereid is om een pion te offeren in de opening. Dit levert hem een zeer gevaarlijk initiatief op waar menig zwartspeler is uitgegleden.

Wit heeft tegen het systeem …Pc6 en …e6 goede kansen op de damevleugel
Tegen dit systeem speelt wit op enig moment c5! Daarmee komt een nieuwe pionnenstructuur op het bord waarbij zwart doorgaans met …Pe4 en …f5 actief wordt en wit met b4 en Lf4 veld e5 onder controle houdt in combinatie met initiatief op de damevleugel.

Wit heeft tegen de opbouw van zwart met g6 en het systeem met Pc6 en Lg4 een drukstelling en iets meer ruimte
Kenmerkend in de Caro Kann met het systeem g6 is dat zwart eerst een pion op d5 offert. Wit dekt die voorlopig even met Pc3 en Db3 maar geeft de pion op het juiste moment weg. Soms met de eenvoudige zet d5-d6! om een iets betere stand over te houden door actiever stukkenspel. Ook in de varianten met …Pc6 en …Lg4 (waarin we twee varianten voor wit aanbieden) behoudt wit iets actief stukkenspel en meer ruimte in de Panov.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5