Bogo-Indisch

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25
Bestel of Login
Schaakopening Essenties Bogo-Indisch

Inhoud Bogo-Indisch

Introductie Bogo-Indisch

Het Bogo Indisch is een opening met zwart tegen 1.d4 en ontstaat na de zetten 1.d4 Pf6 2.c4 e6 3.Pf3  (of 3.g3) Lb4+.  De grondlegger was Efim Bogoljubow (1889 – 1952) een Russische grootmeester die de opening populair heeft gemaakt en wiens altijd aan deze opening verbonden zal zijn. Het Bogo Indisch vormt samen met het Nimzo Indisch een zeer solide en compleet repertoire voor de zwartspeler tegen 1.d4 Pf6 2. c4. Evenals het Nimzo Indisch is het Bogo Indisch een zeer betrouwbare opening,  gespeeld door o.a. Carlsen, Nakamura en Vitiugov om maar een paar namen te noemen. Maar ons rolmodel voor deze opening is vooral Praggnanandhaa die uitstekende resultaten met de Bogo behaalt zowel tegen zeer sterke als minder sterke spelers.


Kenmerken Bogo-Indische opening

Een repertoire dat vooral flexibiliteit biedt
Het Bogo Indisch is in wezen een positionele opening -net zoals het Nimzo Indisch- maar biedt de mogelijkheid aan de zwartspeler om scherpe standen te spelen. Als zwartspeler hoef je dan niet van opening te veranderen maar slechts van variant.

Het Bogo Indisch gaat vooral over pionstructuren
De Bogo biedt goede mogelijkheden om je tegenstander weg te spelen vanuit inzicht in diverse pionstructuren, zoals hangende pionnen en de geïsoleerde pion. Daarnaast zullen we illustreren dat er qua pionstructuur een behoorlijke overeenkomst is met het Konings Indisch.
Het Bogo Indisch is daarom meer een opening van begrijpen dan van parate kennis hebben.

Zeer geschikte opening voor schakers die weinig tijd aan hun openingen kunnen besteden
Wanneer je dit repertoire eenmaal eigen hebt gemaakt, hoef je geen zwaar onderhoud te plegen om de laatste updates te kennen en te leren. Dit in tegenstelling tot het Dame Indisch (1.d4 Pf6 2. c4 e6 3. Pf3 b6). Die opening is niet alleen veelomvattender, hij is ook populairder waardoor de ontwikkelingen veel sneller gaan. Dat is veel minder het geval bij het Bogo Indisch.

Een eigen gezicht maar met overeenkomsten met andere positionele openingen
Het Bogo Indisch heeft behoorlijke raakvlakken met het Nimzo Indisch, Dame Indisch en Catalaans. In een van de Strategische Thema’s laten we de verschillende overeenkomsten zien met deze openingen. Tevens hebben we de varianten van het Nimzo Indisch repertoire afgestemd op die van het Bogo Indisch. Dat scheelt niet alleen tijd maar is ook makkelijker te onthouden.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5