Anti-Siciliaans

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Anti Siciliaans

Inhoud Anti-Siciliaans

Introductie Anti Siciliaans

Het Anti Siciliaans is bedoeld voor witspelers die 1.e4 spelen en een repertoire willen opbouwen tegen het Siciliaans 1…c5. Onze Anti Siciliaan ontstaat na de zetten 1 .e4 c5 2. Pc3 Pc6 (of 2…a6, of 2…d6, of 2…e6) 3. Pe2. Waarom al die verschillende vormen van Siciliaans leren zoals de Najdorf en de Svesnikov als je minder hoeft te bestuderen en de kans op voordeel net zo groot is? Veel zwartspelers hebben een hekel aan al die Anti Sicilianen. Daar liggen dus kansen. Slimme openingen zijn soms effectiever dan de bewandelde paden van de hoofdvarianten. Spelers als: Andreikin, Jones, Vallejo Pons, Jobava en Short spelen regelmatig het Anti Siciliaans.

Kenmerken Anti Siciliaans

Klein afgebakend repertoire
Het Anti Siciliaans met 2. Pc3 en 3. Pe2 is een klein en afgebakend repertoire voor wit. Het kost niet veel tijd om de essenties van deze opening in zijn geheel te bestuderen.

Gevarieerd spel
Deze vorm van het Anti Siciliaans is een mixture is van aanvallend en positioneel spel. Zo zijn er diverse varianten waarin wit op de koningsvleugel met f4, g4-g5 probeert het initiatief te nemen, maar zijn er tevens varianten waarin wit tegen een geïsoleerde pion van zwart op d5 speelt en vooral positioneel speelt.

Verrassingseffect
Het grote voordeel voor de witspeler is dat dit repertoire niet de meest populaire variant is (varianten met 3. Lb5 en 2. c3 genieten de meeste belangstelling) waardoor het verrassingseffect groot kan zijn.

Wit legt nog niet zijn kaarten op tafel
Het repertoire is zeer geschikt voor witspelers die ook het open Siciliaans in hun repertoire hebben omdat wit na 3.Pe2 de optie open houdt om 4 d4 te spelen. Afhankelijk van de zwarte opstelling kan de witspeler kiezen om een open dan wel Anti Siciliaans te spelen. Dat maakt het voor zwart lastig: wat is de witspeler van plan?

Geschikt voor witspelers die het Open Siciliaans willen gaan spelen
In het verlengde hiervan is deze Anti Siciliaan ook zeer geschikt voor die witspelers die op termijn Open Siciliaans willen gaan spelen. De witspeler kan er bijvoorbeeld voor kiezen om wel de Kan-Variant en/of de Taimanow van het open Siciliaans te spelen maar de Najdorf en de Draken-variant te vermijden en hiertegen Anti Siciliaans in te zetten.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5