Anti-Siciliaans

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 17.50
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Anti Siciliaans

Inhoud Anti-Siciliaans

Introductie

Dit openingsrepertoire is bedoeld voor witspelers die 1.e4 spelen en een repertoire willen opbouwen tegen het Siciliaans 1…c5. Ons repertoire is gebaseerd op de zetten 2. Pc3 en 3. Pe2. Het Siciliaans is een uitgebreide opening voor de witspeler indien hij ervoor kiest om het Open-Siciliaans te spelen (1. e4 c5 2. Pf3 Pc6; ..e6 of ..d6 3. d4). Het Open Siciliaans kost een clubschaker zeer veel tijd om in de vingers te krijgen en dan nog: bepaalde populaire varianten als de Najdorf, de Drakenvariant, en de Svesnikov vereisen permanente onderhoud en veel parate kennis. Om die reden zijn witspelers op zoek gegaan naar alternatieven. Die werden gevonden in het Anti Siciliaans.

Kenmerken Anti Siciliaans

Klein afgebakend repertoire
De Anti-Siciliaan met 2. Pc3 en 3. Pe2 is een klein en afgebakend repertoire voor wit. Het kost niet veel tijd om de essenties van deze opening in zijn geheel te bestuderen.

Gevarieerd spel
Deze vorm van Anti-Siciliaan is een mixture is van aanvallend en positioneel spel. Zo zijn er diverse varianten waarin wit op de koningsvleugel met f4, g4-g5 probeert het initiatief te nemen, maar zijn er tevens varianten waarin wit tegen een geïsoleerde pion van zwart op d5 speelt en vooral positioneel speelt.

Verrassingseffect
Het grote voordeel voor de witspeler is dat deze Anti-Siciliaan niet de meest populaire variant is (varianten met 3. Lb5 en 2. c3 genieten de meeste belangstelling) waardoor het verrassingseffect groot kan zijn.

Wit legt nog niet zijn kaarten op tafel
Deze Anti-Siciliaan is zeer geschikt voor witspelers die ook het open Siciliaans in hun repertoire hebben omdat wit na 3.Pe2 de optie open houdt om 4 d4 te spelen. Afhankelijk van de zwarte opstelling kan de witspeler kiezen om een open dan wel een Anti-Siciliaan te spelen. Dat maakt het voor zwart lastig: wat is de witspeler van plan?

Geschikt voor witspelers die het Open-Siciliaans willen gaan spelen
In het verlengde hiervan is deze Anti-Siciliaan ook zeer geschikt voor die witspelers die op termijn open Siciliaans willen gaan spelen. De witspeler kan er bijvoorbeeld voor kiezen om wel de Kan-Variant en/of de Taimanow van het open Siciliaans te spelen maar de Najdorf en de Draken-variant te vermijden en hiertegen de Anti-Siciliaan in te zetten.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5