Reti

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Reti

Inhoud Reti

Introductie Reti

De Reti is een opening voor zwart op 1. Pf3 en 2. g3 waarna we 1…d5 spelen in combinatie met …Lg4. Deze Reti opening is een zeer solide en betrouwbaar en vergroot je positiespel als zwartspeler. Een groot voordeel van de opbouw die we kiezen is dat je het ook kunt spelen tegen 1. f4, 1.g3 en 1. b3. Voor spelers die De Torre spelen, zal er veel herkenbaarheid zijn voor wat betreft de pionstructuur, te weten: c3, d4 en e3 en de Loper buiten de keten op g5 (De Torre) of c6, d5 en e6 met de Loper op g4 buiten de keten (De Reti). Spelers als: Anand, Shirov, Giri en Karjakin bedienen zich met zwart regelmatig van De Reti.

Kenmerken Reti opening

Logische en heldere structuur (loper buiten de keten etc.)
De zwarte opbouw kenmerkt zich in de Reti opening door de pionnenstructuur e5, d5 en c6 met de witveldige Loper van zwart buiten de keten, startend op g4. In een aantal gevallen kan zwart niet in één keer …e5 spelen maar zal hij geduldig moeten zijn en …e6-e5 moeten voorbereiden. Deze structuur geeft ook richting aan de ontwikkeling van de stukken. Vaak bouwt zwart als volgt op: Lg4, Pd7, Pgf6, Lc5, 0-0, Te8.

Speelbaar tegen 1.b3, 1.f4, 1.Pf3 en 1.g3 (veelzijdig)
De opbouw die zwart inneemt tegen de Reti (1. Pf3 en 2. g3) kan ook worden toegepast op de volgende eerste zetten: 1. b3; 1. f4 en 1. g3. Daarmee bespaart zwart zich veel studie van onregelmatige openingen die best gevaarlijk kunnen zijn zonder voldoende kennis. De aangeboden opbouw blijkt ook een prima antwoord op deze minder gespeelde eerste zetten van wit.

Dezelfde standen als de Torre
Witspelers die de Torre in hun repertoire hebben, zullen de nodige patronen herkennen. Immers wie 1.d4 Pf6 2.Pf3 g6 3.Lg5 Lg7 4.Pbd2 d6 5.e4 0–0 6.c3 Pbd7 7.Le2 met wit speelt, zal zich zeer vertrouwd voelen met de verwisseling van kleuren in de variant: 1.Pf3 d5 2.g3 Lg4 3.Lg2 Pd7 4.0–0 c6 5.d3 Pgf6 6.Pbd2 e5. Andersom geldt natuurlijk ook: wie de Reti met zwart aanspreekt, kan overwegen om het met wit te gaan spelen door de Torre in zijn repertoire op te nemen.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5