Philidor

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Philidor

Inhoud Philidor

Introductie Philidor

De Philidor is een opening met zwart die ontstaat na de zettenreeks 1. e4 e5 2.Pf3 d6 3. d4 exd4 4. Pxd4 Pf6 5. Pc3 Le7. Waarschijnlijk is de Philidor een van de minst grote openingen tegen 1.e4. Desondanks bevat het veel trucs, temeer daar het niet de meeste aandacht opeist van de witspeler. Tevens wordt er aandacht geschonken aan 1. e4 e5 2. f4 het zogenaamde Koningsgambiet. Om die reden is de Philidor opening niet alleen theoretisch gezond maar biedt het ook uitstekende mogelijkheden om met zwart op winst mee te spelen. Het wordt immers veel gespeeld door GM’s zoals: Carlsen, Mamedyarov, Dubov en Giri.

Kenmerken Philidor opening

Klein openingsrepertoire 
Deze vorm van de Philidor is goed aan te leren met relatief weinig tijd. Dat komt omdat de witspeler niet over heel veel mogelijkheden beschikt in vergelijking met populaire openingen als het Spaans of het Siciliaans.

Verraderlijk en onderschat
Zwarte opbouw oogt op het eerste gezicht zeer passief. Wanneer zwart echter de doorbraak …d6-d5 weet door te zetten, kunnen plotseling alle zwarte stukken tot leven komen. Tevens kan de opmars …c7-c5 wit de nodige gevaren bezorgen.

Gezonde opening
Een snelle ontwikkeling waarbij zwart kort rokeert. Aanvankelijk geeft zwart de invloed in het centrum weg en richt zich eerst op de ontwikkeling van de eigen stukken, pas dan richt zwart zich op het centrum. Deze Philidor kent geen lange zettenreeksen die exact onthouden moeten worden, waardoor openingsfouten niet snel zullen ontstaan.

Minder bekend bij witspelers
Deze specifieke vorm van de Philidor (Antoshin variant) is al een subvariant van een al weinig gespeelde opening. De kans dat je daarmee je tegenstander vanaf het begin op onbekend terrein brengt is zeer groot. Overschatting en optimisme bij de witspeler vanwege de schijnbaar passieve opstelling van zwart kunnen het gevolg zijn.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5