Slavisch (Chebanenko)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Schaakopening Essenties - Chebanenko

Inhoud Slavisch (Chebanenko)

Introductie Slavisch (Chebanenko)

De Chebanenko is een variant van het Slavisch en is een opening met zwart die ontstaat na de zettenreeks: 1. d4 d5 2. c4 c6 3. Pf3/Pc3 Pf6 4. e3 a6. Het is een klein en afgebakend repertoire tegen het Damegambiet. Het Slavisch biedt enerzijds de mogelijkheid om aanvallend op winst te spelen en tegelijkertijd de optie open te houden om ‘te gaan staan’ (om in de opening gelijk te maken tegen sterkere spelers). De Chebanenko wordt veel gespeeld door GM’s zoals: Kasparov, Giri, Kamsky, Mamedyarov en Bacrot.

Kenmerken Slavisch (Chebanenko)

Gezonde opening
Kan niet weerlegd worden door computeranalyses en wordt om die reden gespeeld door vele grootmeesters zoals Kasparov, Giri, Kamsky, Mamedyarov en Bacrot. Lange zettenreeksen die je moet onthouden zijn niet aan de orde mede vanwege het gesloten karakter van de opening.

Minder bekend bij witspelers
De meeste witspelers besteden het meeste tijd aan het bestuderen van openingen zoals Konings Indisch, Grünfeld Indisch en Nimzo Indisch. Dit kan inhouden dat wit meer tijd besteedt in de opening en poogt een eigen opbouw te bedenken van achter het bord hetgeen zwart kansen biedt.

Veelzijdige opening
Jij hebt de keuze om het strategische thema dat bij jou past te selecteren. In het ene geval kun je kiezen voor een zeer solide opbouw, in het andere geval voor een dynamische opstelling. De Chebanenko biedt dus voor zowel aanvallende als positionele schakers een aantrekkelijke repertoire.

Voordelen Schaakopening Essenties

Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Reviews

Fantastisch concept

5/5

"Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ik beveel het iedereen aan!" Lees de volledige review
Review Anton Visser
Anton Visser

Prettige manier van leren

5/5

"Eerst maak je kennis met de strategieën achter de openingen. De besproken varianten zijn geen ellenlange reeksen maar grijpen terug naar de besproken thema's waardoor ze beter te onthouden zijn. Deze prettige manier van leren houdt het schaken leuk!"
Review David van den Berg
David van den Berg

Opening écht begrijpen

5/5

"Sinds ik Schaakopening Essenties gebruik kom ik regelmatig met wind mee uit de opening.
De grote plus zijn voor mij de strategische thema's. Hiermee leer je de opening echt te begrijpen en kan je jezelf ook redden als je een keer de exacte zetvolgorde niet meer weet."
Hans Kors Review
Hans Kors

Absoluut een aanrader

5/5

"Ik was op zoek naar meer kennis over openingen en werd direct enthousiast bij Schaakopening Essenties. Peter de Roode legt echt heel goed uit (en in het Nederlands) waardoor je het ook écht begrijpt! Het lesmateriaal is kwalitatief en ook de site is echt top. Absoluut een aanrader!"
Review Jan Schoffelen
Jan Schoffelen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,-
Bestel of Login
Als je je Premium abonnement opzegt, verlies of beperk je de toegang tot:
Mockup Schaakopening Essenties Online Training - wit

Weet je zeker dat je je abonnement wilt annuleren?

Fantastisch concept

Vanaf de start gebruik ik Schaakopening Essenties. Het is een fantastisch concept en versnelt het inzicht in de opening en bijbehorend middenspel enorm. Hoewel ik zelf waarschijnlijk alle boeken en materialen, zoals boeken en  video’s, in huis heb maakt Schaakopening Essenties het mogelijk snel tot resultaten te komen. Het “werk” is voor je gedaan en de essenties liggen zo op je bord. Ware het vroeger zo dat ik alle varianten uit mijn hoofd leerde en zo de schaakstrijd aanging is het nu zo dat ik probeer door inzicht beter te gaan schaken.

Het concept van Thema’s (Waar gaat het om), Varianten (Hoe voer je die Thema’s uit) en voorbeeldpartijen (Praktijk) is fantastisch. De site is prima en overzichtelijk en Peter de Roode legt alles zeer duidelijk uit. Het is duidelijk dat hij zijn kwaliteit als schaker goed weet te combineren met zijn onderwijskundige achtergrond. Ik ken Peter al sinds zijn 16e toen hij jeugdkampioen van Nederland was en hij heeft nog steeds die drive om het onderste uit de kan te halen. Dat zie je ook terug in dit product. Het voordeel voor de gebruiker is dat hij nu mee kan surfen op deze golf van kennis en drive.

Probeer de gratis les en kom er dan zelf achter hoeveel dit product aan je schaakkennis toevoegt. Ik raad Schaakopening Essenties aan iedereen, die beter inzicht in het schaken wil krijgen,  van harte toe.

Review Anton Visser
Anton Visser
5/5